Friday, 14 August 2009

Sammanfattning av första veckan tillbaka i Bangalore

Det var tungt att lämna Sverige när det var som vackrast och varmast och tiden hemma gick så fort. Väl på plats i Bangalore kändes det helt ok och efter ett par dagar riktigt bra.

Vi trodde att vi skulle komma hem till ett regnigt Bangalore men årets monsun har varit ovanligt torr och det har bara duggregnat några kväller sedan vi kom. Det är förstås oroväckande då det nu råder stor risk för torka och vattenbrist resten av året. Idag hade vi gassande sol och 33 grader varmt.

Det har hänt massor här i Bangalore sedan vi åkte. En ny stor shopping mall, bara 2 km från Palm Meadows, har öppnat. Där finns även bio och restauranger, bla en italiensk restaurang som vi testade förra lördagen. De hade ursmarriga pizzor och supergod pasta. Servicen var dessutom bra och det var rent och fräscht så där lär vi bli stamkunder. Det har även öppnat en ny stor fiskbutik precis utanför området och den närmsta matbutiken har fräschats upp och fått ökat utbud i nya lokaler. Första storhandlingen av mat var avklarad på dryga timmen och det enda jag inte lyckades få tag på var mjukt smör. För att vara Bangalore kändes det helt fantastiskt.

Linnéa och Jacob började skolan i måndags och självfallet infann sig sedvanlig söndagsångest även för dem men förutom kvarsittningshotet Johan skrivit om i tidigare inlägg och den hysteriska inställningen till svininfluensan är alla nöjda och glada med nya lärare och nya spännande ämnen. Linnéa skall börja dansa ballet, Jacob har gått med i Robotklassen och så skall han börja spela golf vid skolan.

För Isacs del dröjer skolstarten däremot. Hans skolan är ännu mer hysterisk vad gäller svininfluensan och de har valt att hålla skolan stängd tom 31 augusti. Om Indierna bara skulle kunna lära sig lite om allmän hygien tror jag att spridnings- risken och takten skulle avta avsevärt här. Några svenska vänner till oss tog sin son Erik till läkaren pga halsont och när läkaren skulle ta tempen på honom tog han en termoteter, sköljde av den lite lätt under rinnande vatten, torkade av den med en pappersservett och tryckte in den i munnen på honom innan någon hann reagera. Urk, hur många som har haft den termometern i munnen innan vågar jag inte ens tänka på.

På söndag blir det brunch på Oberoi. Vi skall fira både bröllopsdag och födelsedag så det mousserande vinet byts ut mot Moët. Ja, ja... vad gör man inte för att hålla skenet uppe av livet som lyxhustru ;-)

1 comment:

Anna Tahvanainen said...

Vilket lyft med en ny shoppingmall! Underlättar en del kan jag tänka mig när tiden för handling minskar... Skönt att det känns bra att vara tillbaks - 2 av 3 barn i min familj längtar tillbaks till Kina. Ida mer tveksam...

Punka

45 Kr kostade att laga. Ny slang och 3 killar vad det som krävdes... Man känner sig helt hjälplös i början men bara man hittar rätt ställe s...