Sunday 5 October 2008

Lite film och ett recept

Mindre än en vecka tills man kommer hem till familjen. Ska bli skönt men jag kommer att längta till Bangalore. Ska bli riktigt kul att visa familjen runt Bangalore den första veckan.

Första månaden flög förbi snabbare än väntat.


Tullbergs Bangalore Wok
600gr Nöt kött - Jag använde mig av Oxfilé (18kr)
1 grön chili
1 stor paprika
1 stor lök
1 stor morot
1 knippe koriander
2 vitlöks klyftor
3 cm Ingefära
6-8st hel kardemumma
4 mskd Garam Masala (Curry)
2 x 4 mskd Olja

Sätt på riset (Basmati) - tips. Fyll kastrullen med ris. Stoppa i fingret i kastrullen tills pekfingret rör vid riset. Fyll på med vatten tills det har nått första knogen på pekfingret - funkar alltid oavsett hur mycket ris man än gör och oavsett kastrullens storlek.

Skär köttet i cm stora bitar. Hacka löken och paprikan i tum storlek. Fin hacka koriander och chilin – ta bort kärnorna om man inte vill ha det så starkt. Riv ingefäran och vitlöken.

Värm oljan (4 mskd). När oljan fått lite värme tillsätt chilin och garam masala. Låt det fräsa en kort stund. Tillsätt köttet, löken och kardemumman och fräs i ca 4 minuter (tills köttet har fått färg). Häll över allt i en skål och torka ur wokpannan. Tillsätt resten av oljan i pannan och woka upp grönsakerna (vitlök, ingefära, morot och paprika) i ett par minuter. När det har fått lite färg så häll tillbaka köttet i woken och rör om. Woka inte grönsakerna för länge - det ska finnas lite knaperhet kvar.

Servera med Papadums och chutney. Papadums kan man värma i mikron så blir de inte så oljiga.

Smaklig måltid!

1 comment:

Anonymous said...

Vad kul att få se lite av livet du haft där nera , längtar tills vi åker ner <3

Punka

45 Kr kostade att laga. Ny slang och 3 killar vad det som krävdes... Man känner sig helt hjälplös i början men bara man hittar rätt ställe s...