Thursday 29 October 2009

Det här händer nog också bara i Indien...


Bhuri Kalbi från Rajasthan i Indien var gravid i sjunde månanden när födslovärkarna plötsligt satte igång. Problemet var dock att hon befann sig på en tågtoalett. De flesta tåg i Indien har toaletter som bara består av hål i golvet så hela härligheten hamnar på spåren. Så var även fallet med just detta tåg som Kalbi färdades på. Den blivande mamman svimmade av värkarna och när hon vaknade insåg hon att hon hade förlöst barnet och att barnet åkt ut via toaletten. Hennes släktingar larmade tågpersonal som stannade tåget och man ringde till personalen på närmast belägna station. De gav sig ut på bebisjakt längst spåret och hittade en liten flicka, levande! Den lilla flickan, som ni ser på bilden ovan, vägde 1, 4 kilo och var helt oskadd av fallet men fick ändå ligga på intensiven några dagar då hon var 8 veckor prematur.
För tre veckor sedan, bara ett och ett halvt år efter Kalbis plötsliga nedkomst händer samma sak igen, men denna gång för en fullgången kvinna vid namn Rinku. Hon tuppar aldrig av utan inser direkt vad som hänt och kastar sig chockad av tåget för att rädda sitt barn. Medpassagerare som ser kvinnan kasta sig tror att hon försöker begå självmord. Någon drar i nödbromsen men tåget hinner åka 2 km innan det stannar. Kalbis förtvivlade make rusar tillbaka längst spåret och hittar till sin stora lycka och förvåning sin hustru sittande brevid spåret med en nyfödd son i famnen. Mor och son fördes till ett närbeläget sjukus och uppges vara vid god hälsa. De hölls dock kvar på sjukhuset 24 timmar för observation.

3 comments:

Tullberg said...

Tur att de inte har vaccum toa i Indien.

Anonymous said...

Men usch va hemskt. Om det nu är hål ner till marken tänker man sig inte för innan man sätter sig på toa med värkar...? vilken chock för bebisen! och för mamman förstås.

/anna

Anonymous said...

Otroligt!
Nästan så att man vill tro att det rör sig om så kallade vandringssägner, men det är väl sanning antar jag eftersom det är just i Indien.
Pappa

Punka

45 Kr kostade att laga. Ny slang och 3 killar vad det som krävdes... Man känner sig helt hjälplös i början men bara man hittar rätt ställe s...