Thursday 12 November 2009

Rickshaw rampage

I helgen var vi på ett fantastiskt trevligt partaj. Toby, en vän till oss fyllde 50 och han och hans fru hade ordnat en fest med Indiskt tema. Det hela började vid 3-tiden då vi samlades på en stor fotbollsplan i utkanten av Whitefield. Där blev varje par/familj tilldelad en Rikshaw med förare. Totalt var det drygt 30 Riskshaws. Sedan fick vi 20 st bilder och en karta med siffror på. Det gällde att på kortast möjliga tid ta sig runt på den indiska landsbygden och para ihop bilderna med rätt nummer på kartan. Det var fantastiskt roligt och tävlingsinriktade som vi är, jag och Johan, tog vi hem segerpokalen med stor marginal.

Efter races följde en fest utan like. Hela huset var klätt i gult och svart, som är färgerna på en Indisk Rikshaw. Det stod en riktig Rikshaw i entrén och en annan var bar. Sedan var huset fullt med små ljusbeklädda Rikshaws. Vi fick bindis och mendis (prick i pannan och indiska tatueringar) och lärda oss att knyta både saris och dohti (manliga byxor/tygstycken).
Några av oss tjejer hade tagit lektioner i Bollywooddans och vi hade uppvisning för hela sällskapet. Det blev jubel och applåder även om vi kanske dansade hellre än bra. Roligt hade vi i alla fall. Resten av kvällen var en galen indisk fest med professionella indiska dansare som dansade Bollywood och alla hakade på. Jag dansade konstant hela natten lång och var riktigt mör i kroppen dagen därpå men det var det värt.

No comments:

Punka

45 Kr kostade att laga. Ny slang och 3 killar vad det som krävdes... Man känner sig helt hjälplös i början men bara man hittar rätt ställe s...