Monday 15 December 2008

Isac börjar skolan i januari

Isac har blivit antagen till TISB, The International School of Bangalore. Han börjar den 12:e januari och är rikigt exhalterad att äntligen få börja skolan och få läxor och uniform!

På onsdag skall vi träffa skräddaren för att sy upp en liten uniform i blått som är TISB officiella färg, lyckoträff då Isacs favoritfärg är blått. Redan när han såg Linnéa och Jacobs uniformer som är gröna konstaterade han att han minnsann inte skulle ha grön utan blå uniform och det långt innan vi ens kände till TISB.

Vi valde TISB för Isac för att han skulle få lite kortare skoldagar. Nu kommer han sluta 13.10 om dagarna och vara hemma ca 13.30. Hade han gått på Indus med Linnéa och Jacob hade hans skoldag inte slutat förrän kl 16.00 och han hade inte varit hemma förrän kl 16.45 vilket känns som onödigt långa dagar för en 4-åring när han inte måste. Det bästa av allt är att hans kompis Lucas kommer att börja i samma klass . De kommer att ge lite trygghet till dem båda att ha varandra i en ny främmande miljö där det bara pratas engelska.

Isac längtar så efter att få börja skolan och jag hoppas att han kommer vara lika positivt inställd efter de första veckorna, för helt enkelt kommer det nog inte att bli.

No comments:

Punka

45 Kr kostade att laga. Ny slang och 3 killar vad det som krävdes... Man känner sig helt hjälplös i början men bara man hittar rätt ställe s...