Monday 9 March 2009

Mulen måndag

Idag gömde sig solen för första gången på två månader och vad svalt och skönt det blev med ens. Trodde aldrig att jag skulle kunna tröttna på solen men den värmebölja som varit rekordartad även för Bangalore har sänkt aktivitetsnivån till nödvändiga shoppingrundor och svalkande poolbad. Under veckan väntas både regn och åskoväder så nu är det dags att baka och sortera fotoalbum.

Månaden blev mulen av en annan anledning. Vår chaufför rammade motorcyklist av vägen och jag satte verkligen hjärtat i halsgropen. Som tur är klarade sig föraren med en trasig byxa och skrapsår på knät. Förstahjälpen utrustningen i bilen kom till användning för första och förhoppningsvis sista gången. Med lite gasbinda och 100 rupier (ca 18 kronor)blev det handskakning och ett litet leende till slut. I allmänhet bör man inte stanna utan fly vid eventuella bilolyckor som här i Indien ofta leder till vilda slagsmål då andra trafikanter brukar blanda sig i. Denna gång blev det dock ett lugnt och lyckligt slut.

No comments:

Punka

45 Kr kostade att laga. Ny slang och 3 killar vad det som krävdes... Man känner sig helt hjälplös i början men bara man hittar rätt ställe s...